Bouwpraat Klusbedrijven
maart 2018

Fotoreportage. Een dag op pad met Stan

Stan is vandaag een werk aan het voorbereiden in een villa. Drie tips voor een goede voorbereiding die gelden voor elke stuc klus:

  • Profielen stellen vergt veel tijd en nauwkeurigheid, maar is essentieel om tot een mooi eindresultaat te komen.
  • Controleer met de waterpas of het profiel overal goed strak in de gips zit. Belangrijk om daarna glad te kunnen smeren! 
  • Zorg dat je profielen op hoeken van muren goed op elkaar aansluiten, zodat je tijdens het smeren of spuiten van de gips een mooi afgewerkte hoek krijgt.
Bekijk de foto's

Let op de ventilatie

Met koude temperaturen droogt de gips langzamer. Voor een goede verwerking is het belangrijk dat de temperatuur in de ruimte minimaal 10 graden is en dat het niet tocht. Na afloop is het belangrijk om goed te ventileren of kunnen ontvochtigers geplaatst worden. Vooral in nieuwbouwwoningen is het slim om extra op de ventilatie te letten. Vaak zijn deze woningen zo goed geïsoleerd dat er maar weinig ventilatie is.

Onderhoud van de woning: kansen voor de vakman!

Het is druk in de bouw, we komen handen tekort. Zet deze trend zich door? En welk onderhoud of renovatie zijn consumenten van plan aan te pakken? We hebben de highlights uit het onderzoek ‘Woonkennis’ voor je samengevat.

Bekijk de populairste klussen

Vragen of technisch advies?

Wist je dat we jou als klusbedrijf graag helpen bij technische vraagstukken? Op onze website vind je allerlei praktische informatie, maar je kunt ons ook altijd even bellen. Op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via 030 - 247 33 89.

Technische ondersteuning

Vóór het voorstrijken

Je wilt dat de gips goed op de ondergrond hecht, dus gebruik je een voorstrijk. Zeker weten dat je de juiste gebruikt? Check eerst de ondergrond. Weet je de ondergrond, dan is het makkelijk kiezen via www.knauf.nl/voorstrijken.

Zo doe je dat

Trainingen in de Knauf Akademie

  • Jaarlijks volgen zo’n 1.000 mensen een training bij de Knauf Akademie 
  • Deelnemers geven de trainingen gemiddeld het rapportcijfer 8,5 
  • Alle trainers komen uit de bouw en zijn specialist in hun vakgebied 
  • De trainingen van Knauf zijn door Koninklijke Hibin erkend 
  • Knauf geeft ook trainingen op maat

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Bekijk het aanbod

Gezocht: mensen met een mening

Wat vind jij van onze website? Kan je altijd vinden wat je zoekt? Mis je informatie? We horen graag jouw mening! Op maandagmiddag 26 maart nodigen we je uit op de Knauf Akademie.

Meer weten of direct aanmelden